ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;



Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του από το βήμα της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ  ανακοίνωσε προς τους πολίτες  της Τουρκίας «Η Ελλάδα δεν σας απειλεί, είμαστε φίλοι σας».
Τόνισε επισης «Έχω πει ότι είμαι πάντα ανοιχτός στο διάλογο βάσει του διεθνούς δικαίου», σημειώνοντας ότι «η Τουρκία είναι σημαντική χώρα, μέλος του ΝΑΤΟ» και πως έχει τη δυνατότητα να παίξει ένα σπουδαίο ρόλο. Παρά ταύτα, συμπλήρωσε, «παίζει έναν αποσταθεροποιητικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο και αλλού».

Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρεζτέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε στην Ελλάδα αναφερόμενος σε “προκλήσεις” της, όπως ισχυρίστηκε, και υποστήριξε ότι η Τουρκία δεν θα σταματήσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της. «Οι στρατιωτικές αναπτύξεις – που μοιάζουν με κατοχή – ξένων χωρών σε όλη την Ελλάδα θα έπρεπε βασικά να ενοχλούν τον ελληνικό λαό, όχι εμάς», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Με αυτές τις δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος Ρεζτέπ Ταγίπ Ερντογάν στρέφεται εναντίον του ΝΑΤΟ και γνωρίζει πολύ καλά οτι το ΝΑΤΟ σε πρόσφατη δήλωση του αδειάζει την Ελληνική Κυβέρνηση.

Με ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «Τώρα δεν είναι ώρα για ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ»


Η  Ελληνική Κυβέρνηση απογύμνωσε τα νησιά του Αιγαίου στέλνοντας στην Ουκρανία τα 130 ΤΟΜA BMP-1 και οι ΗΠΑ με την ανακοίνωση τους " μπλόκαραν " την μετακίνηση των τεθωρακισμένων αναγνωριστικών τροχοφόρων Μ1117 στα νησιά του Αιγαίου.

Το Υπουργείο εξωτερικών της Ελλάδος θα έπρεπε άμεσα μετά από τις πολλαπλές προκλήσεις του Τούρκου πρόεδρου Ρεζτέπ Ταγίπ Ερντογάν να αντιδράσει.

Αντί αυτού βλέπουμε να είναι ανύπαρκτο και μια κυβέρνηση να εφησυχάζετε μετά από τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

 Στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο ο Πρωθυπουργός της χώρας  τόνισε ότι η Ελλάδα έχει στο πλευρό της “την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ”

 Για ποιο ΝΑΤΟ μιλάει ο Κ. Μητσοτάκης ?

Αυτό που σε γραπτή του δήλωση εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σημειώνει ότι «σε μια εποχή που η Ρωσία εισέβαλε ξανά σε ένα κυρίαρχο ευρωπαϊκό κράτος, οι δηλώσεις που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των Συμμάχων του ΝΑΤΟ δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να ενθαρρύνουν τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών με διπλωματία. Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται. Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται. Καλούμε όλα τα μέρη να αποφύγουν τη ρητορική και τις ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω την ένταση»?

Και φυσικά αυτό θα έλεγε το ΝΑΤΟ γιατί προστατεύει τα γεωπολιτικά ,στρατηγικά και οικονομικά του συμφέροντα .

Άλλωστε με την κύρωση του δεύτερου πρωτοκόλλου αμυντικής συμφωνίας "ΣΑΑΣ" η οποία κυρώθηκε τον Μάϊο του 2022 από την ολομέλεια της Βουλής το ΝΑΤΟ έχει εγκατασταθεί στις παρακάτω στρατιωτικές μονάδες:

ΒΟΛΟΣ (ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ )

ΛΙΤΟΧΩΡΟ ( ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ )

ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΟΥΔΑΣ 

Το μεγάλο ερώτημα όμως παραμένει.

Έχουμε κυβέρνηση? Έχουμε υπουργείο εξωτερικών?

Ποιοι είναι αυτοί που παίζουν με την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας?

Ποιους εξυπηρετεί αυτό το βρώμικο πολιτικό παιχνίδι?

Ακυβέρνητο καράβι η Ελλάδα και χωρίς Εθνική ασφάλεια.

Για να δούμε όμως ποιος έχει συμφέροντα όταν παίζεται εδώ και χρόνια αυτό το πολιτικό παιχνίδι.

Η ελληνική αμυντική βιομηχανία οργανώνεται στα μέσα της δεκαετίας του 1970 δημιουργώντας ένα αξιόπιστο σύνολο με υψηλές προσδοκίες.

Η αμυντική βιομηχανία αναπτύχθηκε με γοργούς ρυθμούς αναλαμβάνοντας αρχικά, εγχώρια εξοπλιστικά υποπρογράμματα και στην συνέχεια εξοπλιστικά προγράμματα διεθνούς εμβέλειας.

Στις αρχές της δεκαετίας 1990 ξεκίνησαν τα σημαντικά οικονομικά ελλείμματα και η εγκατάλειψη έργων. Την περίοδο 2000-2010 η αμυντική βιομηχανία της Ελλάδας βρίσκεται σε πτωτική πορεία μέχρι την ουσιαστική της διάλυση. Το εγχείρημα των Ε.Α.Σ. δεν φάνηκε να επιλύει τα προβλήματα των Ε.Β.Ο. και ΠΥΡΚΑΛ.

Σήμερα έχουν ξεπουληθεί σε ιδιωτικές εταιρείες η ΕΛΒΟ,η ΛΑΡΚΟ,τα ΕΑΣ είναι σε γραμμή πτώχευσης και η ΕΒΟ που έχει δοθεί το management  στην  Locked Martin ,τα ναυπηγεία της Ελευσίνας πέρασαν  σε εταιρεία αμερικάνικων συμφερόντων και εκκρεμεί ο διαγωνισμός των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Αντίθετα  η τουρκική αμυντική βιομηχανία εκκινεί την λειτουργία της στα μέσα της δεκαετίας 1980 και αναδιοργανώνεται το 1990. Η συστηματική αύξηση της εγχώριας παραγωγής στην Τουρκία είναι εμφανής καθ’ όλη την περίοδο 1988-2018.

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία μετά το 2000 απέκτησε μία δυναμική στην παραγωγή και συμπαραγωγή προγραμμάτων, με αποκορύφωση την σύναψη της πολυμερούς συμφωνίας (2003) για την ανάπτυξη και συμπαραγωγή του νέου μαχητικού 5ης γενιάς F-35, τεχνολογίας stealth. Παρά το χρονικό πλεονέκτημα της Ελλάδας, η τουρκική αμυντική βιομηχανία κατάφερε να καταστεί, αρχικά ισοδύναμη και στην συνέχεια υπέρτερη. Η αποδοτικότητα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας έφθασε στο σημείο της παραγωγής εθνικών αμυντικών συστημάτων. Η αρχή του δείγματος γραφής εκκινείται το 2003 με την προσπάθεια παραγωγής ενός εθνικού μη-επανδρωμένου αεροσκάφους. Το αποτέλεσμα είναι δεκαπέντε χρόνια αργότερα (2018) η τουρκική Πολεμική Αεροπορία να έχει εντάξει στο δυναμικό της ένα εγχώριο προϊόν όπως το UAV (ANKA-1).

Σημαντική είναι και η ανάπτυξη στο τομέα του αεροδιαστήματος. Η επιτυχής συμπαραγωγή και εκτόξευση του τηλεγραφικού πυραύλου (2017) αποτελεί δείγμα γραφής για την αποδοτικότητα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. Παρόμοια προγράμματα είναι: η σχεδίαση για ανάπτυξη τουρκικού πολεμικού αεροσκάφους χαμηλής παρατηρισμότητας (TAI TF-X) με το Ηνωμένο Βασίλειο και η σχεδίαση εθνικού βαλλιστικού πυραύλου με εμβέλεια που ξεπερνά τα 1000χλμ. (BORA). Η ανάπτυξη της τουρκικής βιομηχανίας όπλων είναι αποτέλεσμα της σημαντικής χρηματοδότησής της από το κράτος (80% αύξηση σε σχέση με το 2003, ήτοι 3,94 δισεκατομμύρια δολάρια 2018 – στοιχεία: Defenceturkey.com).

Ποιος προμηθεύει όπλα την Τουρκία?  Η Γερμανία είναι ο σημαντικότερος προμηθευτής όπλων της   Τουρκίας, ταυτόχρονα λειτουργούν μέσα στην Τουρκία 7000 γερμανικές εταιρείες με επενδύσεις 13 δις ευρω,450 γαλλικές εταιρείες με επενδύσεις 5 δις ευρώ από το 2014-2019,1500 ιταλικές εταιρείες έχουν δραστηριότητα στην Τουρκία, Αμερικανικές εταιρείες 1000 εξ αυτών ανήκουν στον Τραμπ, και οι υπόλοιπες είναι Ολλανδικές, Ισπανικές και τέλος το Ηνωμένο Βασίλειο .

Η Τουρκία έχει την μεγαλύτερη παραγωγή αυτοκινητοβιομηχανίας  η οποία κατατάσσετε μέσα στους 20 πρώτους παγκοσμίως, η βιομηχανία της Τουρκίας αναπτύχθηκε με την χρηματοδότηση της  Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης! αποτελεί πραγματικό αιμοδότη της τουρκικής οικονομίας. Έχει επενδύσει πάνω από 11 δισεκατομμύρια ευρώ σε 283 έργα στην Τουρκία από το 2009. Η συντριπτική πλειοψηφία των επενδύσεων στην Τουρκία είναι στον ιδιωτικό τομέα. 

Αντίθετα η Ελλάδα έχει ξεπουλήσει τις περισσότερες βιομηχανίες της είτε είναι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και σε αυτό συντέλεσαν όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν από την Ελλάδα.

Η Ελλάδα σήμερα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν παράγει αυτοκίνητα αλλά και ανταλλακτικά αυτοκίνητων.

Όλο αυτό το πολιτικό  κλίμα της εθνικής μας κυριαρχίας έχει φέρει τις αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδος με Γαλλία, Ισραήλ, Βέλγιο, Αμερική.

Επομένως βλέπουμε ξεκάθαρα ότι οι πολιτικές που ασκούν και η Ελλάδα και η Τουρκία εξυπηρετούν οικονομικά συμφέροντα άλλων χωρών.

Νομίζετε ότι αν συμβεί κάτι μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αυτές οι χώρες ποιανού συμφέροντα θα υπερασπιστούν ?

Αυτοί βέβαια που θα πληρώσουν το τίμημα όλων αυτών είναι οι πολίτες της Ελλάδος.

Όταν η χώρα εδώ και χρόνια εξαρτάται από το ΝΑΤΟ και τους Αμερικάνους απο τους οποίους προμηθευόμαστε το μεγαλύτερο μέρος του  στρατιωτικού υλικού  ποτέ μα ποτέ δεν θα είμαστε ασφαλής και πάντα η άμυνα και η εθνική ασφάλεια μας θα αιωρείται.

Για να υπάρχει ειρήνη σε μια χώρα πρέπει να είναι πάντα έτοιμη για πόλεμο και για να το κάνει αυτό πρέπει να έχει καταστήσει  σε παράγοντες ασφαλείας τα σώματα ασφάλειας , τις ένοπλες δυνάμεις για να έχει ευημερία και πρόοδο.

Οι ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να ενισχυθούν και στους τρεις κλάδους με τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα τα οποία θα κατασκευάζονται στην ίδια την χώρα απο κατασκευαστικές μονάδες της ίδιας της χώρας .Πως αλλιώς θα διαφυλάξει τα σύνορα της μια χώρα όταν δεν έχει αυτές τις υποδομές ?

Η φύλαξη των συνόρων μας τόσο στην Ηπειρώτικη Ελλάδα όσο και στα νησιά μας είναι ανεπαρκής ,με ένα φράκτη στον Έβρο θα εμποδίσουμε την είσοδο των λαθρομεταναστών?

Βλέπουμε καθημερινά κατά εκατοντάδες να περνούν στον Έβρο,άρα δεν λειτουργούν τα μέτρα ασφαλείας.

Όλες οι περιοχές θα  πρέπει να επανδρωθούν με υπερσύγχρονες μονάδες παρακολούθησης και άμεσης παρέμβασης τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό.

Θα μου πείτε ότι όλα αυτά για να γίνουν χρειάζονται χρήματα και προγράμματα και η Ελλάδα δεν έχει οικονομικούς πόρους για να τα υλοποιήσει  .Κι όμως γνωρίζω ότι μπορούν να πραγματοποιηθούν όλα τα προγράμματα από την Ελλήνων Συνέλευσις και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ενημερωθείς.

Διαβάστε επίσης :












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ